Partners

Westpoort werkt

Afvalservice west
Creatief / Ingewikkeld

Wij zijn een jong ambitieus team dat zich voornamelijk bezig houd met de ontwikkeling van websites en mobiele applicaties.

Lees meer
CSU

CSU verricht een breed scala aan klantgerichte diensten. Schoonmaak, maar ook vele aanverwante services. Maatwerk tegen een scherpe prijs.

Lees meer
Juttersdok
Kalverstraat

De bekendste winkelstraat van Amsterdam. In samenwerking met de stadreiniging houdt een team van Milieuwerk op het drukste moment van de week tijdens de zaterdagmiddag de straat extra schoon.

Lees meer
Nissan

Op het terrein van Nissan Motor Parts Center in Amsterdam Westpoort werkt Milieuwerk op maatschappelijk verantwoorde manier samen met SITA. Een team van milieumedewerkers halen in het warehouse de verschillende afvalstromen op en sorteren deze op grondstof zodat er duurzaam wordt gerecycled.

Lees meer
Profile Tyre Center Willems

Met de gerenommeerde vestiging in Amsterdam is Profile Tyre Center Willems dé autobanden, velgen en auto-onderhoud specialist in Westpoort. Er wordt een complete autoservice voor zowel de particuliere als de zakelijke automobilist geboden waarbij Willems de hyperspecialist is in banden voor alle soorten voertuigen zoals auto’s, trucks, landbouw en industrie. Profile Tyre Center werkt samen met Milieuwerk tijdens de winterbandenwissel en heeft als twee medewerkers in dienst genomen na een succesvol stagetraject.

Lees meer
Vishandel van Meines

Van Meines is al jaren een begrip in de nationale vishandel en in 45 jaar uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van visgastronomie. Van Meines is een ambachtelijke zaak die maatwerk levert; elke dag vers! Op de locatie bij het Foodcenter werkt Van Meines samen met Milieuwerk door jongens te begeleiden

Lees meer
WEEE NL

WEEE NL is een bij de nationale overheid geregistreerd collectief terugname systeem voor afgedankte elektronische en elektrische apparaten (AEEA). Op locatie RSC van AEB Amsterdam sorteren de medewerkers van Milieuwerk de verschillende soorten AEEA voor de eindverwerkers.

Lees meer
Yask

Yask biedt echte oplossingen in Facility Management. We hebben niet alleen een helder verhaal, maar ook een heldere visie. Facility Management als kern van de zaak: Facility Management vanuit het hart. Vanuit deze visie is samenwerking gezocht met SITA en Milieuwerk om een kwalitatief hoge en maatschappelijk verantwoorde dienstverlening neer te zetten op het gebied van ‘total waste management’.

Lees meer
Zone 3

Scholing en certificering

De Omslag

De Omslag is een onafhankelijke, ideële project- en netwerkorganisatie voor vraagstukken op het gebied van participatie en werk. Milieuwerk is een partner van De Omslag waarmee de ambitie wordt gedeeld om een betere verbinding tussen de verschillende sociale firma’s in Amsterdam en de gezamenlijke doelstellingen naar de markt te realiseren.

Lees meer
ORAM
Rabobank
Social Enterprise

Social Enterprise NL is het landelijk platform dat sociale ondernemingen vertegenwoordigt, verbindt en ondersteunt. Doel is om de sector van social enterprises in Nederland te versterken en zo de maatschappelijke impact van deze bedrijven te vergroten. Milieuwerk is één van de 170 social enterprises in Nederland.

Lees meer
Sociale Firma's

Met het Amsterdams Platform voor Sociale Firma’s zetten we ons in om sociale ondernemers bij elkaar te brengen en de sector stevig te vergroten. Het Platform is er voor alle soorten sociale zaken waarbij werk voor mensen met een (arbeids)beperking voorop staat: van kleinschalige projecten binnen de zorg tot grotere al langer bestaande sociale firma’s die (bijna) al hun inkomsten uit de markt halen. Milieuwerk is als sociale firma vertegenwoordigt in de digitale etalage.

Lees meer

Businesspartners

AEB Amsterdam

AEB Amsterdam is de grootste afvalverwerker op één locatie in de wereld en hierdoor koploper op het gebied van afval, energie en grondstoffen. AEB onderscheid zich door elke vorm van afval duurzamer te verwerken en de samenleving groener te maken. Milieuwerk beheert voor AEB het Regionaal Sorteer Station. Deze samenwerking is voor veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de eerste stap naar een reguliere baan in de afval- recyclingbranche.

Lees meer
Bureau Social Return

Social return is het opnemen van sociale voorwaarden, eisen en wensen in een inkoop- of aanbestedingstraject. Leveranciers kunnen op deze manier een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid binnen Amsterdam. Milieuwerk heeft een samenwerkingsverband met het Bureau Social Return in het kader van Westpoort Werkt 2.0.

Lees meer
SUEZ

Binnen het convenant Wetspoort Werkt willen we het mogelijk maken voor bedrijven en instanties om aan te sluiten als partner. Zo kunnen we samen meerwaarde creëren t.o.v. de gezamenlijke doelstellingen op het gebied van de circulaire economie, de Participatiewet en de Quotumwet.
De samenwerking tussen SUEZ en Milieuwerk is hét voorbeeld van een partnership met externe werkgevers binnen Westpoort Werkt. Samen hebben we aangetoond dat het mogelijk is MVO ambities te verwezenlijken en tegelijkertijd een hoogwaardige dienstverlening aan te bieden.

In regio Westpoort zullen nieuwe bedrijfsinitiatieven van SUEZ waarbij een MVO paragraaf is opgenomen worden besproken met Milieuwerk EcoCollege. Zo kunnen we gezamenlijk verder invulling geven aan de doelstellingen zoals verwoord in het Westpoort Werkt Partnership op het gebied van de Participatie- en quotumwetgeving alsmede duurzaamheidsambities.

Lees meer
Werkgevers Service Punt Groot-Amsterdam

Het Werkgevers­servicepunt Groot-Amsterdam is een samenwerkingsverband van UWV WERKbedrijf, Pantar Amsterdam, AM-groep en de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn. Werkgevers in Groot-Amsterdam kunnen met al hun arbeidsmarktvragen bij het servicepunt terecht. Wij bieden een servicegerichte dienstverlening en voorzien werkgevers van personeel, informatie, advies en ondersteuning op de werkvloer. Ook helpen wij werkgevers met Sociaal Ondernemen. Milieuwerk heeft een samenwerkingsconvent met het WSP betiteld ‘Westpoort Werkt’.

Lees meer

Netwerken