De Dag van de Arbeid

Voor Danny gaat 1 mei 2017 de boeken in als persoonlijk succes. Hij zat al te lang zonder baan en het lukte niet om een passende werkplek te vinden. Boos en onbegrepen, maar toch weer proberen … Nu werkt Danny mee op het Recycle en Service Centrum van AEB Amsterdam bij Milieuwerk en heeft hij op onze beschutte werkplek zijn draai gevonden. “het is hier leuk en nuttig werken met aardige collega’s en ik kan gewoon zijn wie ik ben, dat is fijn…”
Acht mannen met allemaal een eigen verhaal kregen gisteren, op ‘de dag van de arbeid’ na een leerstage van 3 tot 6 maanden hun contract. Het is een mooi moment als je vol trots kan zeggen dat je zelf je boterham verdient. Loon naar werken. Helemaal als dat jarenlang niet lukte.
Samen met Arjan Vliegenthart Wethouder Sociale Zaken Gemeente Amsterdam en Jeroen de Swart Algemeen directeur AEB Amsterdam deelden we de contracten en bijna 50 praktijkcertificaten uit, zoals VCA, heftruck, staande kraan, omgang klein chemisch afval en depothouder.

Trotse mannen en weer een mooi hoofdstuk in onze publiek private samenwerking. De teller staat dit jaar alweer op 15 nieuwe dienstverbanden wat het totaal zet op 72 betaalde banen voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.
Zo zijn er stadsbreed meer succesverhalen te vinden. Sociale bedrijven die zich inzetten voor een inclusieve samenleving. Een stad waar iedereen mee kan doen naar vermogen.
Van ons mogen we meer de nadruk leggen om wat er allemaal wel lukt. De succesverhalen die motiveren om allemaal nog een stapje extra te doen.
Met gepaste trots, op naar de verhuizing deze zomer…

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.